Uitleg van gebruikte termen

Chakra

Een chakra (wiel of cirkel in de taal Sanskriet) is een centraal punt van energie. Er zijn diverse van deze punten die beginnen onderaan de ruggewervel en eindigen bovenaan het hoofd. Kundalini yoga gebruikt fysieke houdingen en concentratie om de energie te vergroten en in focus te brengen om zo een eenheid te vormen met het Volmaakte.

Guru

Gu betekent “donker” en Ru “Licht”. De guru is dat wat je van donker naar licht begeleidt. Guru is de belichaming van wijsheid.

Kriya

Het woord Kriya betekent letterlijk “Actie”. Het is een oefening of groep van oefeningen In Kundalini Yoga dat een specifiek doel op het oog heeft. Door een kriya te beoefenen start je een reeks veranderingen die het lichaam, geest en ziel beïnvloeden.

Mantra

Klanken of woorden met een positieve betekenis, kunnen focus geven tijdens yoga, meditatie of andere activiteiten. Veel van deze mantra’s zijn in het oude Sanskriet. Ze stellen u in staat om afleiding veroorzaakt door de honderden gedachte die in je hoofd te weerstaan, vooral als je begint met yoga of meditatie. Het positieve karakter van de mantra helpt met het neutraliseren van negatieve gedachten.

 

In het Sanskriet wordt `Man` vertaald met gedachten en `tra` betekent trillen. De oorspronkelijke betekenis van het woord mantra wordt dan ook gezien als `Geluidsgolf van de gedachten`.